• Belföld
Faktor

Szörnyű dolog történt a budapesti kórházban egy szívbeteg férfival

A férfi sokáig azt sem tudta, mennyire komoly a betegsége.

Tizenkét órán át várattak egy többször műtött szívbeteg férfit egy budapesti kórházban – írja a Blikk. Az 56 éves Kiss Pétert rosszullét miatt utalta be a háziorvosa: délelőtt 11 óra 15 perckor érkezett az intézménybe és éjjel negyed 12 is elmúlt, mire hazamehetett. Az idő nagy részét folyosón ücsörgéssel töltötte.

Délután negyed 3-kor hívták be először, de csak annyit mondtak neki, hogy nem tudnak vele foglalkozni, mert nincs orvos a közelben. Fél 5-kor újra behívták, EKG-vizsgálatot végeztek, vért vettek, majd elküldték röntgenre, de ott megint várni kellett takarítás miatt. Egy óra múlva újabb vérvételre szólították, azután csak éjjel 11-kor szóltak neki, hogy hamarosan megkapja a zárójelentést.

Több mint 12 órát töltöttem el odabent úgy, hogy nem tudtam, nagy-e a baj, megoperálnak-e, vagy ezúttal megúszom

– mondta Kiss Péter, akinek egyszer már újraindították a szívét és katéteres beavatkozáson is átesett.

A kórház az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy a beteg saját lábán érkezett a sürgősségi osztályra, felmérték az állapotát és az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Hozzátették: a kórház az ország és a főváros egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, és meglehetősen túlterheltek.

Magyarországon kétszer annyi a szívbaj miatti halálesetek száma, mint az EU legtöbb országában. A legnagyobb kockázati tényező, hogy rövid idő alatt jelentősen károsodik a szívizom.

Kommentek:

Top 16