• Sport
András Ferenc

Fél évet várt rá, hogy játszhasson a Barcelonában, ma kezdeni fog

Ma a Spanyol Kupa nyolcaddöntőiből hat meccset rendeznek. Ezek közül az egyik a Barcelona-Espanyol meccs, amely több okból is különleges. A két csapat hétvégén játszott egymással spanyol bajnokit, akkor gól nélküli döntetlen született. A Barcelona török játékosa, Arda Turan ugyan nyáron érkezett a klubhoz, de eddig nem játszott egy meccsen sem. Ma a kezdőben kapott helyet.

Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images

Fotó: Europress - David Ramos/Getty Images

Az AS spanyol napilap közzétette a Barcelona-Espanyol meccs kezdőcsapatait.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Barcelona kezdőjének érdekessége, hogy a csapatban helyet kapott a Barcelona török válogatott játékosa, a nyáron szerződtetett Arda Turan is. Arda Turan eddig azért nem léphetett pályára, mert a Barcelonát megbüntették szabálytalan játékospolitikája miatt. A játékos 34 millió euróért érkezett a nyáron az Atletico Madridtól. A héten kapott hivatalosan mezszámot a két nyári szerzemény, Arda Turan a 7-es mezben, míg Aleix Vidal a 22-es mezben léphet pályára.

  Érdekesség, hogy Arda Turan utolsó kupameccsét épp a Barcelona ellen játszotta 2015. január 28-án még az Atletico Madrid játékosaként.

  A meccs nem csak Arda Turan miatt lesz érdekes, hanem azért is, mert a két csapat gyakorlatilag öt nap alatt másodszor játszik egymással, a szombati bajnoki meccsen gól nélküli döntetlen született.

  A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének eredményei:

  Athletic Bilbao–Villareal 3-2

  Mirandes–Deportivo La Coruna 1-1

  Valencia–Grenada 4-0

  Real Betis–Sevilla 0-2

  Később játsszák:

  Barcelona–Espanyol

  Rayo Vallecano–Atletico Madrid

  Cadiz–Celta Vigo

  Eibar–Las Palmas

  Top 16