• Krimi
Faktor

Fél éves kislányt mart halálra a pitbull

Bunyós, a pitbull nevéhez híven kivételesen agresszív kutya volt. Gazdája, az 56 éves Susan Aucott el is zárta, míg fél éves unokájára, Molly Mae Wotherspoonra vigyázott, Bunyós azonban mégis kitört a ketrecből, és halálra marta a kislányt.

Fotó: Europress / Derrick Ceyrac - AFP

Fotó: Europress / Derrick Ceyrac - AFP

Molly édesanyja, a 23 éves Claire Riley barátaival ment el szórakozni, ezért megkérte édesanyját, vigyázzon addig a lányára és a pitbulljára. Molly egy babaszőnyegen feküdt, mikor Bunyós rárontott, és addig marta a kislány fejét, míg az belehalt a vérvesztességbe - írja a Metro.

Mindkét nő két év börtönbüntetést kapott a veszélyes és ellenőrizhetetlen kutya tartása miatt, és az elkövetkező 10 évben nem tarthatnak kutyát.

Az állatorvos szerint olyan agresszív kutyát, mint Bunyós, még nem nagyon látott életében. Aucott nem tudta irányítani lánya kutyáját, hiába próbálta elrángatni a kislánytól, Bunyós nem eresztette Molly-t.

"Hozzon bármilyen ítéletet is ma a bíróság, annál nagyobb büntetést nem kaphatok, minthogy elvesztettem a gyönyörű unokámat, és hogy látnom kellett a lányom és a családom fájdalmát."

- mondta a tárgyaláson a nagymama.

A nő azt kérte, hogy tartsák életben a kislány emlékét - emlékeztetőül arra a leckére, amit ők csak későn tanultak meg: veszélyes kutyát sosem szabad kisgyerek közelébe engedni.

Kommentek:

Top 0