• Sport

Fél év börtönt kapott egy magyar szurkoló Franciaországban

A magyar válogatott szombati marseille-i mérkőzése után öt magyar szurkolót vettek őrizetbe. Egyikük valószínűleg egy rendőrrel verekedett össze, mert hivatalos személy elleni erőszak miatt hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Fotó: Europress - Laurence Griffiths/Getty Images

Fotó: Europress - Laurence Griffiths/Getty Images

Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter ma elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy öt szurkolót vettek őrizetbe eddig Franciaországban. Az öt szurkoló közül kettőt pirotechnikai és tiltott eszközök birtoklása, kettőt garázdaság, egyet pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt vettek őrizetbe. Utóbbit videofelvételek alapján azonosították.

Szijjártó azt mondta, hogy a konzul értesült a történtekről, azonnal kapcsolatba lépett a hatóságokkal, és meggyőződött arról, hogy ügyvédet és tolmácsot mindenki mellé kirendeltek. Hétfőn gyorsított bírói eljárásban zajlottak le a tárgyalások, az öt szurkolóból négyet szabadlábra helyeztek, illetve 250-500 euró közötti pénzbüntetésre ítéltek, de nem utasították ki őket az országból.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy a hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vett szurkoló hat hónapos letöltendő börtönbüntetést kapott. A konzul felvette a kapcsolatot a családjával. A jogi képviselő kérelmezte az ítélet letöltésének lehetőségét Magyarországon, de az EU szabályai szerint erre akkor van lehetőség, ha az áthelyezéskor még legalább hat hónap van hátra a büntetésből, így most ezt a jogi problémát kell megoldani – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0