• Külföld
Maksa Mónika

Fel akarja törni a terrorista telefonját a vírusirtó megalkotója

John McAfee, a McAfee számítógépes vírusirtó program megalkotója az FBI-nak akar segíteni. Felajánlotta, hogy feltöri annak az iPhone-nak a kódját, amelyet az a terrorista használt, aki tavaly év végén San Bernardinóban követett el merényletet.

A programozó a Business Insider című lapban ajánlotta fel szolgálatát az FBI-nak. Kedden egy szövetségi bíró Los Angelesben arra kötelezte az Apple-t, hogy oldja fel a San Bernardino-i merénylet egyik elkövetőjének okostelefonján a titkos kódot. Azt kérte, hogy az adatokat tegyék hozzáférhetővé az FBI számára. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója azonban az adatvédelemre és a cég klienseinek biztonságára hivatkozott, és megtagadta a bírói döntés végrehajtását.

John McAfee szerint csapata a világ legjobb szakembereiből áll. Forrás: Europress - Getty Images/Joe Raedle

John McAfee szerint csapata a világ legjobb szakembereiből áll. Forrás: Europress - Getty Images/Joe Raedle

John McAffe a Libertárius Párt elnökjelöltjeként magának kampányol az Egyesült Államokban. Most bejelentette, hogy csapatával készen áll feltörni a kódot, "ellenszolgálatás nélkül". Azt ígérte, hogy három hét alatt meg tudják oldani a problémát, arról azonban nem mondott semmit, hogy hogyan akarják feltörni a telefont.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A The Wall Street Journal információi szerint a Kongresszus közben olyan törvényeken dolgozik, amelyek szabályoznák, hogy az informatikai cégeknek milyen esetekben kötelező hozzáférést biztosítaniuk a hatóságok számára a termékeikhez.

    Az FBI terrorista támadásnak nyilvánította a kaliforniai San Bernardinóban elkövetett merényletet, amelyben 14 ember meghalt, 21 pedig megsebesült. A nyomozók telefonbeszélgetéseket találtak, amelyekben a terroristák közül legalább egy kapcsolatba akart lépni olyanokkal, akiket az FBI megfigyel – írja az MTI.

    Top 16