• Külföld
Faktor

Fej nélküli holttestekkel sodródott partra a hajó - videó

Az elmúlt két hónapban legalább 8 hajó sodródott partra Japánban, fedélzetén halottakkal. Az egyiken több koponyát is találtak.

Rejtélyes ügyet próbálnak megfejteni. A Japán-tengeren a part közelében már 8 hajót talált a parti őrség, és igen rémisztő látvány fogadta őket. Fedélzetükön összesen 20 holttest érkezett. Már mindegyik elkezdett bomlani, részben csontvázak voltak. 2 testet ráadásul fej nélkül találtak. A parti őrség szerint az egyik hajóban 6 koponya volt. Az első hajót októberben találtak, azóta újabb és újabb hajók bukkannak fel.

A japánok szerint a hajók Észak Koreából érkeztek. Erre több jel is utal. Az egyik hajón, amivel 10 holttest érkezett, koreai betűk voltak. Ez egyike annak a 3 hajónak, amelyet november 20-án találtak Japán nyugati partján. A hajón az állt, Koreai Néphadsereg, ami az észak-koreai haderő neve. Egy másik jel, hogy az egyik hajón mintha az észak-koreai nemzeti zászló maradványait találták volna.

A parti őrség még próbálja megfejteni, honnan jöttek pontosan a hajók, és mi történhetett a fedélzeten lévőkkel.

A hajók fából készültek, nem tudnak gyorsan haladni, és a motor nem elég erős, hogy a hajót az áramlatok ellen fordítsa. Egyesek úgy vélik, ezek talán halászhajók, amelyek letértek az útról - írja a CNN.

A japánok szerint valószínűbb, hogy a rendszer elől menekülni próbáló emberek a hajó utasai, de ilyen kevés információval egyelőre még nem tudják biztosan. Azt mondták, az észak-koreai Phenjanban élőknek az életük továbbra is nagyon nehéz, és lehet, hogy a gazdaság és a politikai szabadság iránti vágy ösztönzi arra az embereket, hogy elhagyják az országot. A disszidensek sokszor a veszélyesebb utat választják, mivel a hagyományos utakat, például a kínai határon átvezetőket, szigorúan ellenőrzik.

Top 0