• Külföld
Faktor

Fegyveresek megtámadtak egy egyetemet, több százan rekedtek az épületben

Fegyveresek megtámadták szerdán késő délután Kabulban az Afganisztáni Amerikai Egyetemet, az intézmény területéről robbanások és fegyverropogás hallatszik - közölte az egy afganisztáni belügyminisztériumi tisztségviselő.

Elmondása szerint az egyetem területén több száz diák tartózkodik, a tanárok között pedig több külföldi is van. A kabuli kórházak vezetője szerint a támadásban legalább egy diák meghalt, tizennégyen megsebesültek. Az EFE spanyol hírügynökség viszont rendőrségi forrásoktól úgy tudja, hogy két halálos áldozata van a támadásnak. Egy rendőrségi szóvivő közölte, az egyetemre öngyilkos merénylők hatoltak be, több diák pedig bent rekedt az épületben.

Egy diák telefonon azt mondta a Reuters brit hírügynökségnek, hogy társaival együtt az egyik osztályteremben ragadt, kintről pedig lövéseket hallani.

Mark English, az egyetem rektora megerősítette, hogy a létesítményt megtámadták. Közölte, a támadás kezdetét jelző robbanás után fegyveresek hatoltak be az egyetemre. A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy a támadók tűzharcban állnak a helyszínre kiérkezett biztonsági erőkkel.

Két hete ismeretlen fegyveresek elrabolták az egyetem két munkatársát autójukból. Hollétük azóta sem ismert.

Kommentek:

Top 0