• Pénz

Fegyveres behajtókat is alkalmaz a NAV

Fegyveres pénzügyőrök is részt vesznek az államot megillető összegek beszedésében, növelik a végrehajtók számát és gyorsul a hivatal reakcióideje is a tartozások beszedésénél a NAV tervei szerint.

Új tervei vannak a NAV-nak, hogy az adótartozásokat hogyan hajtsa be minél hatékonyabban. Erről Molnár Tamás helyettes államtitkár nyilatkozott a Magyar Időknek. Az államtitkár azt mondta, meg kell akadályozni, hogy egyesek nevén tíz- és százmilliós tartozások halmozódjanak fel, ez pedig leginkább úgy lehetséges, ha a NAV megteszi a szükséges lépéseket.

A behajtási folyamat több lépcsős, először minden olyan adófizetőnek, akinek késedelme van értesítést küldenek, majd ezután nem sokkal megkezdődik az eljárás. Eddig főleg inkasszót vetett be a NAV, az inkasszó továbbra is megmarad, de egyre többet fognak személyesen bekopogtatni az adósokhoz a NAV emberei. Az államtitkár azt is mondta, hogy kevesebb ember marad az irodában, mert többeknek is feladata lesz, az egyes adósok felkeresése. Ebben fegyveres pénzügyőrök is segíteni fognak. Az egyenruhások kiküszöbölhetik azt, hogy támadás érje az államot megillető összegekért fellépő NAV-osokat.    

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16