• Kultúra
Faktor

Vetélkedőt indít a Nemzeti Színház - videóval

10. és 11. osztályos középiskolások február 28-ig jelentkezhetnek a Nemzeti Színház saját történeti vetélkedőjére.

A versenyre négyfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. A vetélkedő négy fordulós, az első három forduló internetes lesz, a negyedikre pedig az első három forduló négy legjobb csapata juthat be. Ezt már a Nemzeti Színházban rendezik 2016 júniusában.

Az idei vetélkedő fő témája a Csongor és Tünde lesz. Természetesen a Nemzeti Színház Csongor és Tünde előadásából érdemes felkészülni. A feladatok megoldása egyszerre igényel színháztörténeti kutatást, kreativitást és számítógép-használatot (így szövegszerkesztést, prezentáció- és videókészítést, képszerkesztő programok ismeretét) vagy éppen a facebook használatát.

A vetélkedő promóciós videoklipje.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A zsűri tagjai Bánsági Ildikó és Blaskó Péter Kossuth-díjas színészek mellett  Bakos-Kiss Gábor színész, valamint A. Szabó Magda, a színház stratégiai igazgatója.

    A győztes csapatok táblagépeket, könyvutalványokat, színházbérleteket nyernek majd, az első helyezett csapat iskolájába pedig egy tanítási napra ellátogat a Nemzeti Színház. Ott fognak próbálni, a színészek focicsapata játszani is fog a diákok csapatával, tartanak még smink- és fodrászbemutatót, előadásokat és rendhagyó irodalmi órákat is. A csapatok február 28-án éjfélig jelentkezhetnek, az első forduló feladatait február 29-én 8 órakor publikálja a Nemzeti. A vetélkedőről részletes információka színház honlapján találhatók.

    A vetélkedőt hirdető plakát.

    A vetélkedőt hirdető plakát.

    Top 16