• Sport
Faktor

Fantasztikus gólt lőtt a kiscsapat, vezeti a bajnokságot - videó

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) tegnap esti fordulójában a Leicester City 2-0-ra legyőzte a Liverpoolt, amelyben ismét nem játszott Bogdán Ádám - a magyar kapus a hibái után egy ideje már a keretbe sem kerül be.

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

A góllövőlistát vezető Jamie Vardy a második félidőben lőtte mindkét gólját, az első különösen szép volt. Érdekesség, hogy ez volt Vardy első gólja az élvonalban, amelyet a tizenhatoson kívülről lőtt. Jürgen Klopp a meccs után azt mondta, hogy nagyszerű ott lenni a stadionban, amikor Vardy belövi a hónap gólját – kivéve, ha az ember az ellenfél edzője.

Vardy második gólja:

A Leicester 50 ponttal vezeti 24 forduló után a bajnokságot, eddig 2000-ben szerezte a legtöbb pontját a PL-ben - 55-öt, tehát szinte biztos, hogy idén ezt megdöntik. Hatalmas önbizalommal játszanak, a Liverpool ellen is volt egy olyan támadásuk, amelyen csak ámulni lehetett.

Közben a tabellát sokáig vezető Arsenal visszaesett, legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, és mindössze három pontot szerzett. A Manchester United csupán öt pontra van a londoni csapattól, Louis van Gaal együttese összekapta magát, utolsó két PL-meccsén hat gólt lőtt, és csak egyet kapott, Wayne Rooney pedig már 99 bajnoki gólnál tart az Old Traffordon MU-játékosként.

Premier League

24. forduló

Leicester City–Liverpool 2–0

West Ham United–Aston Villa 2–0

Sunderland–Manchester City 0–1

Arsenal–Southampton 0–0

Norwich City–Tottenham Hotspur 0–3

Crystal Palace–Bournemouth 1–2

Manchester United–Stoke City 3–0

West Bromwich Albion–Swansea City 1–1

Top 0