• Belföld
Faktor

Falbontással törtek be egy budapesti pénzváltóba, de megszólalt a riasztó - videó

Hamar elkapták a tetteseket.

Két férfi egy budapesti pénzváltó padlóját – az üzlet alatti pincéből – bontotta meg, majd egyikük ezen a nyíláson keresztül tört be az üzlethelyiségbe azért, hogy a páncélszekrényben lévő értékeket megszerezze.

Az elkövetők egyike 2016 áprilisában egy eljárás során ismeretlenül maradt személytől kapta a megbízást a betörésre. A tetteseknek egy XIII. kerületi ház földszintjén lévő pénzváltó padlóját kellett megbontania az alatta lévő pincén keresztül. A megbízó arról tájékoztatta, hogy a pénzváltó páncélszekrénye a betörés idején nyitott lesz, és 20-22 millió forint lesz benne.

A megbízott aztán 2016. május 8-án egy ismerősének elmondta, hogy mire készül. Mindezek hallatán a másik férfi úgy döntött, hogy részt vesz az elkövetésben.

Ezek után a két vádlott egy teherautóval leparkolt a helyszín közelében, majd a náluk lévő kulccsal lementek a ház pincéjébe. Ezután a pénzváltó iroda alatti pince tetejét - az üzlet padlóját - szerszámokkal bontani kezdték, egészen addig, míg akkora nem lett a nyílás, hogy azon keresztül az egyikük be tudott mászni az üzlethelyiségbe. A páncélszekrény azonban a tervekkel ellentétben zárva volt.

Időközben ugyanakkor megszólalt az épület riasztója is, amitől a vádlottak megijedtek, de nem hagyták el az üzletet, hanem inkább felmentek a ház padlására, és ott rejtőztek el. A helyszínre érkező rendőrök azonban ott mindkettőjüket elfogták.

A bíróság a vádlottak bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és ítéletet hirdetett. Egyikük 2 év letöltendő börtönt kapott, ő enyhítésért fellebbezett, míg társa 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott, amit tudomásul vett, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Kommentek:

Top 0