• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Fákat, villanyoszlopokat döntött ki a friss hó

Fákat és villanyoszlopokat döntött ki a frissen lehullott nehéz, vizes hó az erdélyi Csíkszeredában - közölték csütörtökön a hatóságok.

A székelyföldi városban szerda délben kezdett havazni. Csütörtök reggelig 18 centiméter hó esett, amely azonban a fagypont feletti hőmérséklet miatt folyamatosan olvad. A Hargita megyei illetékes szóvivő elmondta: a villanyvezetékekre tapadt nehéz, vizes hó terhe alatt két villanyoszlop is kidőlt a városban. Az egyik egy parkoló személygépkocsira esett. A hó fákat döntött ki, ágakat tört le.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Sulyok László

A szóvivő elmondta, szerdán a késő esti órákban két és fél órán át nem engedtek 7,5 tonnánál nehezebb járműveket a Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országútra. Azért volt szükség a korlátozásra, hogy a hóekék akadálytalanul dolgozhassanak. 

Az éjszaka folyamán 35 hókotró több mint 300 tonna sót és több mint 50 tonna homokot szórt szét a Hargita megyei utakon. Csütörtökön már nincs fennakadás a forgalomban, az utakról leolvadt a hó.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A román meteorológiai szolgálat adatai szerint Maroshévízen öt, Gyergyóalfaluban 14, a Bucsin tetőn 29 centiméteres a hóréteg. A Madarasi Hargita síközpont szóvivője szerint a hegytetőn több mint harminc centiméter friss hó hullott. A szóvivő viszont azt mondta, jövő héttől már csak bejelentett csoportok számára működtetik hétközben is a felvonókat – írja az MTI.

    Top 16