• Krimi
Faktor

Kilenc embert ölt meg rasszizmusból, hogy növelje a feszültséget

A vádirat szerint a 22 éves Dylann Roof a tette által növelni akarta a faji feszültséget. Előzetesen jelezte, hogy hajlandó vállalni az életfogytig tartó börtönbüntetést, de az ügyészek azt szeretnék, ha halálbüntetést kapna.

Illusztráció.

Illusztráció.

Kilenc templomba menő, fekete bőrszínű ember meggyilkolásával vádolnak egy fehér férfit, amit a vád szerint Dél-Karolinában egy rasszista támadás során követett el – írja a The Guardian.

A 22 éves Dylann Roof önmagát képviselheti a bírósági tárgyalás során, ami azt jelenti, hogy lehetősége lesz keresztkérdéseket feltenni a lövöldözés túlélőinek vagy azok rokonainak, akiknek a halálával vádolják. Arra az esetre, ha segítségre lenne szüksége, egy jogi csoport áll majd a rendelkezésére.

A gyanúsított előzetesen jelezte, hogy hajlandó vállalni az életfogytig tartó börtönbüntetést, de az ügyészek nem egyeztek bele, mindenképp szeretnék elérni, hogy a vádlottat halálbüntetésre ítéljék.

A vádirat szerint Roof növelni akarta a nemzeten belüli faji feszültséget, és büntetést keresett azokra a sérelmekre, amiket szerinte az afroamerikaik okoztak a fehér embereknek.

Kommentek:

Top 0