• Tech
Faktor

Szigorítás jön a Facebookon, ilyen oldalakat többet nem lát majd a hírfolyamában

A lopott tartalmakat akarja kiszűrni a közösségi oldal.

Ezentúl ritkábban láthatunk olyan weboldalakat a Facebook hírfolyamunkban, amely egy másik oldalról lelopott képekkel, videókkal próbálja felhívni magára a figyelmet.

A Facebook már korábban is tett lépéseket annak érdekében, hogy a felhasználók hiteles forrásokból származó információkhoz jussanak hírfolyamukban, a valótlanságokat tartalmazó oldalakat rendre büntetik, illetve legalábbis igyekeznek kiszűrni. Most is hasonló dolog történik.

A TechCrunchnak nyilatkozva a Facebook képviselői azt mondták: ezentúl azokat a weboldalakat is hátrébb sorolják majd a felhasználók hírfolyamában, melyek az eredeti oldaltól lopott tartalommal (legyen szó eltulajdonított fotóról, videóról vagy lemásolt szövegről) próbálnak több látogatót bevonzani. A büntetés a gyenge minőségű, gyakorlatilag kattintásvadászat céljából létrehozott weboldalakra is vonatkozik.

Erre egy példát is mutattak: a Latest Nigerian News címmel működő oldal épp a portál újságírója által készített cikket lelopva igyekezett minél több látogatót magához vonzani. A tartalmak rendre más oldalaktól “kölcsönzött” írások voltak (gyakorlatilag egy linkgyűjteményről van szó), vagyis önálló munka egyáltalán nincs benne – maximum a hirdetések, amelyekkel az egészet beborították, remélve, hogy az oda érkező látogatók majd rákattintanak.

Kommentek:

Top 0