• Tech
Faktor

Ismét mindent tagad a Facebook, gyanúba kerültek

A közösségi oldal tagadja, hogy lehallgatja az embereket.

Régóta kering már az a feltételezés a felhasználók körében, hogy a Facebook lehallgatja az emberek beszélgetéseit a telefonok mikrofonján keresztül, ezért olyan pontosak a célzott hirdetések. Ezt most a cég ismét tagadta, amikor Ted Cruz texasi szenátor kérdezte erről Mark Zuckerberget kongresszusi meghallgatásán - írja az Independent.

Illusztráció.

Illusztráció.

Zuckerberg vallatása után még több ezer másik kérdésre adott utólagosan írásbeli választ a Facebook, a 225 oldalas dokumentumban több bizarr dologra is fény derült, például, hogy az egérkurzor mozgását is figyelik. Cruz szenátor kérdése így szólt:

Válaszoljon igennel, vagy nemmel! Gyűjt-e a Facebook audio vagy vizuális információkat bármilyen okból, vagy aktivál, felügyel, rögzít adatokat a felhasználó mobiljába épített mikrofon és kamera által tudtuk nélkül?

A Facebook az alábbit válaszolta:

Nem, a Facebook nem alkalmaz ilyesfajta gyakorlatot, vagy rögzít adatot mikrofonból és kamerából beleegyezés nélkül. Természetesen mi lehetővé tesszük felhasználóinknak, hogy videót készítsenek eszközükkel, és azt közzétegyék a platformunkon.
Kommentek:

Top 0