• Tech
Faktor

Átalakítja az életünket a Facebook, ezek az újítások minden területre kiterjednek

A Facebook F8 fejlesztői konferencia nyitányaként Mark Zuckerberg bemutatta, milyen lesz a jövőben a közösségi oldal. Ezután bemutatták a Messenger 2.0-t, ami minden korábbinál többre lesz képes.

A Facebook üzenetküldő alkalmazását egyre több dologra használjuk, és a Messenger F8-on bejelentett új, 2.0-s frissítése is azt célozza, hogy minden eddiginél több igényünket szolgálja ki egy univerzális, mindenre használható felületként.

Az Egyesült Államokban néhányan már kipróbálhatták az új verziót, amelynek az egyik újdonsága a nyitófelületről elérhető Discovery Tab, ahol van egy kereső, itt böngészhetünk a különböző bővítmények között – az éppen népszerű alkalmazások mellett láthatjuk majd azt is, hogy milyen üzletek vannak a közelünkben, és akár arra is rákereshetünk, hogy hol érdemes ebédelni.

A Messengert továbbra is főleg beszélgetésre fogjuk használni, ezért érkeznek a Chat Bővítmények, így a Messengeren belül más alkalmazást is használhatunk majd. Így a kedvenc számainkat megoszthatjuk a barátainkkal vagy akár egy egész beszélgetőcsoporttal a beépített Spotify segítségével.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az M nevű virtuális asszisztens folyamatosan figyeli majd a beszélgetéseket, és adott esetben nemcsak válaszlehetőségeket javasol (pl. köszönöm, nincs mit, később beszélünk stb.), de a korábban feldolgozott információk alapján emlékeztet a megbeszélt találkozóinkra, vagy ha épp szóba kerül az evés, akkor azonnal felajánlja az ételrendelés lehetőségét a delivery.com alkalmazás segítségével. A folyamathoz ki sem kell lépni a Messengerből, hiszen a rendelés mellett fizetni is lehet az alkalmazásból.

  A Facebook adatai szerint az elmúlt 90 napban másfél milliárdszor indítottak el játékot a csevegőben, vagyis van igény arra, hogy az alkalmazás ezen a téren is tovább fejlődjön.

  A legnagyobb újdonság a Rich Gameplay, amit kifejezetten úgy terveztek, hogy körökre osztva játszhassunk, épp amikor az időnk engedi. Akár egy barátunkkal is összemérhetjük a tudásunkat, csak ki kell választanunk egy játékot.

  A Facebook ad egy újabb esélyt a QR-kódoknak is. Az új QR-kódot bármilyen üzlet vagy szórakozóhely felhasználhatja a saját céljaira, de testre is szabhatják őket. A kódot beolvasva pedig különböző hasznos információkat tudhatunk meg az árakról vagy programokról.

  A Facebook a Messenger 2.0-val azt akarja elérni, hogy minél többször használjuk a csevegőalkalmazást, és ha már elindítottuk, akkor ne is lépjünk ki belőle, hiszen a beszélgetés mellett most már rengeteg másra is használható – legalábbis Amerikában, nekünk még várnunk kell - írja a 24.hu.

  Kommentek:

  Top 16