• Tech
Faktor

Változás jön Facebookon, alaposabb ellenőrzések lesznek

A Facebook azzal fenyegeti a felhasználókat, hogy kizárja őket a saját fiókjukból, ha nem töltenek fel jól felismerhető képet az arcukról.

Az új azonosítási rendszerre a közösségi oldal egyik friss kísérlete miatt van szükség, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező "botok" ne futtathassanak automatikusan olyan programokat, amelyeket mi nem is akartunk.

A Facebook aggódik az ilyen intelligens szoftverek terjedése miatt, ugyanis ezek is felelőssé tehetők az álhírek és a propaganda terjedéséért.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az új rendszer megköveteli a felhasználóktól, hogy éles, egyértelműen felismerhető képet töltsenek fel, hogy tényleg biztos legyen: azok állnak a profil mögött, akiknek kiadják magukat.

    Egyelőre több részletet nem hoztak nyilvánosságra a változtatásról, hogy a rendszert ne lehessen előzetesen is manipulálni, de annyit tudni lehet, hogy ellenőrizni fogják, valóban egyedi fotóról van-e szó. Az ellenőrzés után pedig kitörlik a szerverekről a képet – írja a Mirror.

    Amíg azonban a hitelesítés nem történik meg, a felhasználókat ki is zárhatják a saját fiókjukból. Akkor lesz szükség az ilyen azonosításra, ha a Facebook gyanús tevékenységet észlel. Ha például mindig Budapestről jelentkezünk be, de valaki egy gyanús címről hirtelen a világ másik végéről akar hozzáférni a profilunkhoz.

    Kommentek:

    Top 16