• Tech
Faktor

Különleges újítás jön Facebookra, a baráti társaságok örülni fognak

Átalakulhatnak az eddigi videónézési szokásaink.

Olyan új funkciót tesztel a Facebook a csoportos beszélgetéseken belül, ami lehetővé teszi, hogy a barátok egy időben nézhessék ugyanazokat a videókat az interneten, miközben kommentelhetnek, interakcióba léphetnek egymással.

A közös filmezős eseményeket „Watch Party”-nak nevezte el a cég, és bármelyik nyilvános Facebook-videó nézhető lesz ilyen formában, akár az élő közvetítések, vagy a már rögzített, feltöltött felvételek.

A cég célja ezzel, hogy a videók nézése ne passzív tevékenység legyen, hanem közösségi élmény, mint az élő közvetítések esetében is, amelyek igen népszerűek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Olyan élményeket szeretnénk nyújtani, amik közelebb hozzák egymáshoz az embereket és kapcsolatteremtésre inspirálnak, a passzív fogyasztás helyett” – olvasható a Facebook termékfejlesztésért felelős elnöke, Fidji Simo posztjában.

    Egy Watch Party indítását az adott csoport moderátora kezdeményezheti, ő válogathatja ki a kívánt tartalmakat.

    A Facebook indoklása szerint azért lehet létjogosultsága a funkciónak, mert eddigi tapasztalataik alapján az élő videók sokkal több közösségi interakciót eredményeznek, mint a sima videók, eddigi felméréseik szerint hatszor annyit, ráadásul ebben az esetben csak olyan emberek üzengethetnek a nézett tartalom alá, akikre amúgy is kíváncsiak vagyunk – írja a 24.hu.

    Kommentek:

    Top 16