• Tech
Faktor

Különleges újítás jön Facebookra, a baráti társaságok örülni fognak

Átalakulhatnak az eddigi videónézési szokásaink.

Olyan új funkciót tesztel a Facebook a csoportos beszélgetéseken belül, ami lehetővé teszi, hogy a barátok egy időben nézhessék ugyanazokat a videókat az interneten, miközben kommentelhetnek, interakcióba léphetnek egymással.

A közös filmezős eseményeket „Watch Party”-nak nevezte el a cég, és bármelyik nyilvános Facebook-videó nézhető lesz ilyen formában, akár az élő közvetítések, vagy a már rögzített, feltöltött felvételek.

A cég célja ezzel, hogy a videók nézése ne passzív tevékenység legyen, hanem közösségi élmény, mint az élő közvetítések esetében is, amelyek igen népszerűek.

„Olyan élményeket szeretnénk nyújtani, amik közelebb hozzák egymáshoz az embereket és kapcsolatteremtésre inspirálnak, a passzív fogyasztás helyett” – olvasható a Facebook termékfejlesztésért felelős elnöke, Fidji Simo posztjában.

Egy Watch Party indítását az adott csoport moderátora kezdeményezheti, ő válogathatja ki a kívánt tartalmakat.

A Facebook indoklása szerint azért lehet létjogosultsága a funkciónak, mert eddigi tapasztalataik alapján az élő videók sokkal több közösségi interakciót eredményeznek, mint a sima videók, eddigi felméréseik szerint hatszor annyit, ráadásul ebben az esetben csak olyan emberek üzengethetnek a nézett tartalom alá, akikre amúgy is kíváncsiak vagyunk – írja a 24.hu.

Kommentek:

Top 0