• Tech
Faktor

Hihetetlen dolgot kér a felhasználóktól a Facebook

Így akarják megvédeni a kellemetlen helyzetektől az internetezőket.

Szokatlan módon szeretné megvédeni felhasználóit a Facebook. Zuckerbergék szerint ha a felhasználók Messengerben elküldik maguknak a saját magukról készített pucér fotókat és videókat, elejét tudják venni a bosszúpornó megjelenésének.

Nemrég Ausztráliában jelent meg a világ első olyan oldala, ahol jelenteni lehet az egyre több fiatalt érintő bosszúpornót, a Facebook pedig alig egy hete bejelentette: betársul a kezdeményezéshez. Az oldalra érkező jelentést a Facebook is megkapja, így még azelőtt meg tudja akadályozni a tartalom megosztását, hogy az felkerülne a közösségi oldalra.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A The Verge szerint azonban a Facebook egy igen meglepő ötletet is bedobott a jelenség visszaszorítása érdekében. A közösségi oldal ugyanis arra kéri a felhasználókat, küldjék el Messengeren saját maguknak azokat a róluk készült pucér fotókat és videókat, amelyek kapcsán attól tartanak, hogy később felhasználhatják ellenük. Vagyis mindez olyan, mintha e-mailt küldenénk saját magunknak, csak a Facebook szerint biztonságosabb.

  A Facebook algoritmusa ezután egy digitális "lenyomatot" készít a képről (vagy videóról), így a közösségi oldalon használt mesterséges intelligencia a jövőben képes lesz megakadályozni, hogy azt bárki is megossza a Facebookon.

  Julie Inman Grant, az ausztrál kormány e-Biztonsági bizottságának tagja szerint a Facebook most tesztelt módszere teljesen biztonságos, a rendszer ugyanis nem tárolja a felvételeket, csupán az azokhoz tartozó metaadatokat, így senkinek sem kell attól tartania, hogy a Facebook szervereit feltörve bárki is hozzáférne az elküldött képekhez, videókhoz.

  Az azonban nem biztos, hogy a felhasználók hajlandók lesznek bízni a Facebook mesterséges intelligenciájában. Az új módszert ugyanis jelenleg még csak tesztelik, ami azt jelenti, hogy lehetnek gyengeségei. Ráadásul egyelőre még nincs olyan arcfelismerő rendszer, ami 100 százalékos pontossággal működik.

  Kommentek:

  Top 16