• Tech
Faktor

Kicsit sem fog hasonlítani a régire: teljesen átalakul a Facebook hírfolyama

A fejlesztéssel a felhasználói igényeknek próbálnak megfelelni.

A jelek szerint teljesen átszabnák Mark Zuckerbergék a hírfolyam használatát, a le-fel görgetés helyett jöhet az oldalra pöccintés az alkalmazásban.

Ha a Facebook végrehajtja azt a változást, aminek egy teszt verzióját már elkészítették, az az eddigi egyik legnagyobb változást hozhatja el a közösségi oldalra. A lehetséges módosítást az alkalmazások funkcióbeli újításait gyakran kiszivárogtató Jane Manchun Wong szúrta ki, majd osztotta meg a látottakat egy gif formájában a Twitteren.

Ezek alapján úgy tűnik, a Facebook azon gondolkodik, hogy a hírfolyamot ne fentről lefelé haladva kelljen görgetni a mobilos alkalmazásban, hanem a Történetek funkcióhoz hasonlóan oldalra kelljen elhúzni azt egy-egy új bejegyzéshez. Úgy tervezték meg a módosítást, hogy az még jobban elmossa a Történetek és a hírfolyam közti határvonalat.

A Facebook szóvivője a TechCrunchnak megerősítette, hogy valóban készült egy ilyen fejlesztés, de a projekt meglehetősen korai szakaszban van, az új hírfolyam tesztje pedig egyelőre nem nyilvános.

A változtatásnak egyébként sokkal több értelme lehet, mint elsőre látszik. Chris Cox, a Facebook termékmenedzsere a tavalyi évben arról beszélt, hogy mostanra a Történetek lett az elsődleges hely a megosztásoknak, így várható volt, hogy ebbe az irányba akar majd lépni a Facebook.

Kommentek:

Top 0