• Tech
Faktor

A Facebook olyan dolgokat is tud rólunk, amiket be se állítottunk

Például azt is, hogy kapcsolatban vagyunk-e, még akkor is, ha az állapotunkat nem változtattunk meg.

Nem kell beállítani semmit ahhoz, hogy a Facebook magától rájöjjön a kapcsolati állapotunkra - még azt is pontosan tudja, hogy egyedülállók, párkapcsolatban élők, vagy "bonyolult" kapcsolatban élők vagyunk-e. Félelmetes.

A Facebook szerint ugyanis, ha valaki naponta kétszer posztol, az nagy valószínűséggel egyedülálló, függetlenül attól, hogy be van-e állítva valaki kapcsolatként. A bejegyzések száma pedig fokozatosan csökken, ahogy új kapcsolat kezd kialakulni.

Az érzéseinket sem leplezhetjük.

Az érzéseinket sem leplezhetjük.

Fotó: Sulyok László

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Facebook azokat vizsgálta, akik egyedülállóról kapcsolatban élőre változtatták az állapotukat. Az évfordulót a 0. napnak tekintették, és megállapították, hogy az odáig vezető száz napban a felhasználók egyre többet és többet posztoltak, amikor azonban "hivatalosan" is összejönnek a párok, drasztikusan lecsökken a bejegyzések száma, mert Facebookozás helyett inkább egymással töltik az időt.

    Ha mégis közzétesznek valamit, az jellemzően pozitív. Többet használják a "szeretet/szerelem", "boldogság", vagy "kedves/szép" kifejezéseket, míg a "gyűlölet", "fájdalom" és "rossz" visszaszorulnak - írja a Mirror.

    Tehát ha másokat meg is tudunk téveszteni, a Facebookot nem verhetjük át: tudja, hogy boldogok vagyunk-e.

    Kommentek:

    Top 16