• Élet
Faktor

Ezt vegyük karácsonyra a főnökünknek, akit nem kedvelünk!

A karácsony a szeretet ünnepe, így akármilyen ellenséges érzéseink is vannak a főnökünkkel szemben, igyekezzünk azt pozitívra fordítani. Megmutatjuk, hogyan!

Ha valódi viszály vanHa komoly és régóta húzódó ellentét van a beosztott-főnök között, amelyet ő a maga hatáskörében nem kezelt, a karácsony szellemére hivatkozva ideje rendezni az ügyet. Keressünk egy mediátort, akivel hármasban (vagy ha további munkatársak is érintettek az ügyben, akkor többesben) le lehet ülni. A főnök remélhetőleg nagyra fogja értékelni azt, hogy megoldást keresünk, és célunk a közös nevezőre jutás.

Ha ő bántott meg valamivelMivel sok szempontból függ a beosztott a főnökétől, ő bátran gondolhatja, hogy a megbántottságunk „egyéni probléma”. Ugyanakkor az egyéni példán keresztül ő, mint vezető is sokat tanulhatna, ezért keressünk egy szakkönyvet, amely hasonló helyzetet taglal. Ez konstruktív hozzáállást tükröz, hiszen nem panaszkodunk, és az is látszik, hogy magasabb szinten szemléljük a problémát, nem egyéni sérelemként kezeljük azt.

Valami kedvesetHa amúgy ki nem állhatjuk a főnököt, de mindenképp meg kell ajándékozni, maradjunk a formalitás szabályainál. Hozzánk nem túl közel álló férfiaknak kiváló ajándék egy üveg minőségi ital. Hasonló ajándék egy szép asztali naptár, tollkészlet is. Ha a főnök nő, keressünk egy minőségi bonbont vagy kézműves terméket, például illatgyertyát.

Valami személyesetHa azt gondoljuk, hogy a főnök esetleg azért nem szeret, mert nem ismer, mondjunk el neki magunkról valami személyeset. Ajándékozzuk meg kedvenc könyvvel/zenével, az írásainkkal, rajzainkkal, egy jól sikerült fotóval, szépen bekeretezve.

Top 0