• Kultúra
Faktor

Ezt üzente halála előtt Esterházy Péter

Július 14-én hunyt el a 66 éves Es­ter­házy Péter, aki egy évig küz­dött has­nyál­mi­rigy­rák­kal, de még utolsó hó­nap­ja­i­ban is szá­mos fel­lé­pést vál­lalt. Az utolsó fel­ol­va­só­est­jeit vi­szont már le kel­lett mon­da­nia.

Az író betegségéről nemrég jelent meg a naplója, ami a 87. Ünnepi Könyvhét legnépszerűbb kötete lett. A rendezvényen még a tőle megszokott humorral nyilatkozott halálos betegségéről.

Esterházy Péter az utóbbi időben rengeteg fellépést, felolvasóestet és dedikálást vállalt, de július elejére romlott az állapota, így a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott eseményre sem tudott már elmenni - írja a Ripost. Szó és Zene címmel adott koncertet többek között Dés László is, aki szomorúan olvasta fel Esterházy Péter üzenetét.

Gyerekkoromból felsejlik egy emlék: „Magyar hangja, Láng József”. Az én hangom, a magyar hangom most a barátaim hangja. Igyekeztünk vidám hangokat és csöndeket választani. Felhőtlen jó szórakozást kívánok

- írta levelében a Kossuth-díjas írólegenda július 5-én. Pénteken este 7 órától virrasztást tartanak a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ott, ahol utoljára üzent olvasóinak a nemzetközileg is elismert író.

Kommentek:

Top 0