• Külföld
Faktor

"Ezt Szíriáért!" - újabb terrortámadás rázta meg Párizst

Terrortámadásnak minősítette a francia hatóság azt a támadást, amely a párizsi Notre Dame előtti téren történt.

"Ezt Szíriáért" felkiáltással rontott rá egy kalapáccsal egy algériai férfi egy rendőrre a párizsi Notre Dame előtti téren. A férfit azonnal meglőtte a rendőr társa.

A támadó sokáig feküdt mozdulatlanul, azt hitték, meghalt, ám csak a lábán sérült. Kórházba szállították, ott kezelik. A férfinál konyhakés, kalapács és más apróbb fegyverek voltak. A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadó egy negyven év körüli algériai állampolgárságú diák.

Szemtanúk két detonációt hallottak, s arról is beszámoltak, hogy a rendőrök megközelítették a földön fekvő támadót, aki halottnak tűnt, mindenhol vér volt körülötte.

A lövések nagy riadalmat okoztak az emberekkel teli téren. A Notre Dame katedrálisba közel ezren menekültek be, és a Twitteren megjelent fotók szerint a rendőrök azt kérték mindenkitől, hogy emeljék fel magasba a kezüket. Az embereket egy órával később egyesével kezdték a rendőrök kiengedni a katedrálisból, mindenkit megmotoztak.

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást, a férfi ugyanis a hadonászás közben azt is kiabálta, hogy az ISIS katonája.

Kommentek:

Top 0