• Külföld
Faktor

Ezt rejtették a romok, elveszett városra bukkantak a régészek

A lelőhelyen emberáldozatok maradványait is feltárták.

Régészek egy csoportja egy óriási, 4 300 éves település romjait tárta fel Kínában. Az ásatás során egy legalább 70 méter magas piramis is előkerült.

A piramist szemszimbólumokkal és félig emberi, félig állati arcokkal díszítették. A Li Dzsaang, a Csengcsou Egyetem munkatársa által vezetett kutatók szerint a piramis körül öt évszázadon át virágzott egy város - írja a livescience.com. Története csúcspontján a település kiterjedése elérte a 400 hektárt, ezzel ez volt a korszak egyik legnagyobb városa.

A régészek a lelőhelyet ma Simaónak hívják. A piramishoz összesen 11 kővel kirakott lépcsősor tartozik. Az építmény tetején döngölt földből létrehozott facserepes és faoszlopos paloták vannak, melyekhez egy víztározót is kialakítottak. A város vezetői ezen építményekben éltek. A szakértők úgy gondolják, hogy a helyiek kézművességgel foglalkoztak.

A lelőhelyen a szakértők emberáldozatok maradványait is feltárták. Csak a külső városfal keleti kapujánál hat olyan vermet találtak, melyekben levágott fejeket helyeztek el. Az áldozatok egy része egy közeli településről, Csukaigouból származhatott. A kutatók úgy vélik, hogy Simao meghódította az északabbra fekvő várost, a lakók egy részét pedig utóbb kivégezték.

Kommentek:

Top 0