• Külföld
Faktor

Ezt mondta Trump, miután találkozott Kim Dzsong Unnal

Állítólag komoly haladást értek el.

Forrás: Europress-Nicholas Kamm/AFP

Forrás: Europress-Nicholas Kamm/AFP

Befejezte a plenáris tárgyalást a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető vezette küldöttség kedden Szingapúrban, a megbeszélés másfél óráig tartott.

A két küldöttségvezető, munkatársainak kíséretében, ezután munkaebédet kezdett - írja az MTI. A hírügynökségi jelentések szerint az ebéden az előétel rák- és avokádósaláta volt. Ezt marhaborda követi burgonyával, sertéshús édes-savanyú mártással és chilis rizzsel vagy tőkehal zöldséggel, a vendégek választása szerint. A desszert Haagen-Dazs fagylalt és más édességek.

Jobbnak bizonyult a Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció keddi munkaebédjét követően, hozzátéve, hogy még közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el. Az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen jellegű dokumentumot írnak alá.

Kommentek:

Top 0