• Belföld
CsR

Ezt mondta Orbán Viktor, miután megnézte a TEK éjszakai gyakorlatát

Legalább olyan keménynek kell lenni, mint a terroristák - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten csütörtök hajnalban, miután a Terrorelhárítási Központ (TEK) gyakorlatozott a Puskás Ferenc Stadionnál.

A miniszterelnök a gyakorlat résztvevőinek azt mondta, hogy "velünk szemben a legelszántabb fickók szoktak föllépni, velük vagyunk szemben, és nekünk legalább olyan elszántnak kell lenni".

A kormányfő szerint ha nem vagyunk legalább olyan jók, mint az elkövetők, ha nem vagyunk legalább úgy odafordulva, ha kell, belevadulva a munkánkba, akkor nem is tudjuk megakadályozni és megtorolni a Magyarországgal szemben elkövetett cselekményeket.

Orbán Viktor biztosította a TEK-eseket arról: számíthatnak a kormányra a munkájukban. Hozzáfűzte: abban a tudatban dolgoznak, hogy ha baj van, ha bárki terrorcselekmény miatt veszélybe kerül, akkor a bajbajutottak és az országot irányítók is számíthatnak a terrorelhárítókra.

A miniszterelnök azt mondta, nem egyszerű végignézni egy ilyen gyakorlatot. "Ahhoz vagyunk szokva, hogy régen a mozifilmekben láttuk ezeket a jeleneteket, most pedig az esti híradásokban szoktuk látni" - emelte ki, megjegyezve: nagyra értékelik a TEK-esek munkáját - írja a Blikk.

Kommentek:

Top 0