• Sport

Ezt mondta Dárdai a Schalke elleni győzelmet követően - videó

A német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómeccsét rendezték pénteken. A dobogón álló Hertha Berlin a közvetlenül mögötte álló Schalke 04 ellen lépett pályára, és nyerni tudott 2-0-ra. A meccs után Dárdai azt mondta, hogy az érdem nem az övé, hanem a játékosoké.

Fotó: Europress - Boris Streubel/Getty Images

Fotó: Europress - Boris Streubel/Getty Images

Ahogy tegnap megírtuk, bravúros győzelmet aratott a Hertha Berlin a Schalke 04 ellen. A fővárosi csapat azok ellenére a dobogón várta a mérkőzést, hogy tavasszal nem voltak jó formában, kilenc meccset játszottak 2016-ban, de abból csak hármat nyertek meg.

A Hertha Berlinnek az utóbbi években nagyon rosszul ment a Schalke ellen, a legutóbbi 14 meccsen megszerezhető 42 pontból csak négyet gyűjtött be a berlini csapat. Az utolsó győzelem alkalmával, 2006-ban még a pályán volt Dárdai Pál is.

A tegnap esti meccsen a Hertha kifejezetten jól játszott, a különbség akár nagyobb is lehetett volna. Az első gólt Ibisevic szerezte a 42. percben, aki erőszakosan szerezte meg a labdát az ellenfél térfelén, majd néhány passzal később maga fejezte be az akciót.

Ibisevic gólja:

Ibisevic 13 meccsen 8 Bundesliga-gólnál tart a Schalke 04 ellen.

A Hertha a 65. percben döntötte el a meccset, Niklas Stark szépen fejelt a kapuba.

Stark gólja:

A mérkőzést a Berlin 2-0-ra megnyerte, ami azt jelenti, hogy sorozatban nyolcadik meccsükön nem kaptak ki hazai pályán a bajnokságban, öt győzelem mellett három döntetlen a mérlegük. Erre utoljára a 2008-09-es szezonban volt példa.

A győzelemnek köszönhetően biztossá vált, hogy Dárdai Pál csapata a forduló végén is a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik helyen fog állni, jelenleg négy pont az előnyük a Schalke előtt, de a Mainz és a Borussia Mönchengladbach is közelebb kerülhet hozzájuk.

A mérkőzés után megszólalt Dárdai Pál is, aki a következőket mondta a berlini csapat honlapján:

A srácok remek munkát végeztek, és megmutatták, hogy tudnak magas szinten focizni. A Hertha logó most újra fényesen ragyog. A meccs első félidejében mindkét csapat magas színvonalon, nagy sebességgel focizott. A játék az első fordulóban nyújtottra emlékeztetett, jól mozogtunk, és okosan változzunk ütemet.

Dárdai a mérkőzés után is beszélt a mérkőzésről:

Most mindenki nagyon boldog. Amikor legutóbb legyőztük a Schalkét, még én is pályán voltam. Támadófutballt akartunk, és ez eredményt hozott. Igaz, voltak helyzetek, amelyeket nem használtunk ki, de a lényeg, hogy nem kaptunk gólt. Ez azt mutatja, hogy szervezettek és céltudatosak vagyunk. Jól néz ki a tabella, de még csak péntek van. Nézzünk rá, ha vége van az egész fordulónak. A dicséret nem nekem jár, hanem a játékosaimnak. Tíz év után győztünk a Schalke ellen, holnap ezért szabadnapot kapnak

mondta Dárdai, az nso.hu szerint.

Top 0