• Külföld

Ezt kérte a pápa a szíriai polgárháborúval kapcsolatban

Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben beszélt a szíriai háborúról, és arról hogy hogyan lehetne megoldani. Azt mondta, hogy csak politikai úton lehet megoldani a konfliktust.

A katolikus egyházfő azt mondta, hogy Szíriában a szemben álló feleket tárgyalóasztalhoz kell ültetni. A nemzetközi közösséget arra sürgette, hogy mindent tegyenek meg ennek érdekében. Szerinte ugyanis csak a konfliktus politikai megoldása vezethet békéhez „a szeretett és sokat szenvedő Szíriában”. Azt mondta, hogy aggódik a harcok elől menekülő emberek sorsáért, akik mindent hátrahagyva indulnak el Szíriából.

Forrás: Europress - Getty Images/Lisa Maree

Forrás: Europress - Getty Images/Lisa Maree

Ferenc pápa szolidaritást és segítséget sürgetett a szíriai migránsok túlélése és méltóságuk megőrzése érdekében. Hozzátette, hogy február 12-én Mexikóba megy. Arra kérte a hívőket, hogy imádkozzanak azért, hogy Kirill pátriárkával jól sikerüljön havannai találkozója is.

Az egyházfő köszöntötte azokat, akik a világ különböző részein a holdújévet fogják ünnepelni, amely február 8-án kezdődik - írja az MTI.

Top 0