• Külföld
Faktor

Ezt eddig nem tudtuk: kiderült, min mentek keresztül a kis Maddie szülei

Sokáig őket gyanúsították, de aztán ismét nehéz helyzetbe kerültek.

Forrás: AFP/Melanie Maps

Forrás: AFP/Melanie Maps

Máig megoldatlan a több mint egy évtizede eltűnt kislány, Maddie McCann ügye. Az esetről dokumentumfilmet készített a Netflix, amelynek köszönhetően egyre több részlet lát napvilágot.

Mint kiderült, már az elején rossz nyomon indult el a portugál rendőrség. Csak azután állt be fordulat a nyomozásban, hogy bevetettek két speciálisan kiképzett kutyát. Egyikük képes volt arra, hogy felismerje egy holttest szagát, a másik pedig arra, hogy kiszagoljon egy esetleges vérnyomot. Mindkét eb ugyanott jelzett McCannék apartmanjában, majd abban az autóban is szagot fogtak, amit 25 nappal Madeleine eltűnése után béreltek a szülők Portugáliában.

Ekkor már nem a kislányt kereste a rendőrség, hanem a szülők, Gerry és Kate McCann ellen próbáltak bizonyítékokat szerezni. Végül a szobából és a kocsiból vett DNS-mintákon elvégzett tesztek nem mutatták ki, hogy Madeleine-t szállították volna az autóban. A szülőket végül felmentették.

A család ezek után kétszer is magánnyomozókhoz fordult, de csalódniuk kellett. Egy barcelonai nyomozóiroda vezetője előbb azt nyilatkozta egy tévécsatornának, hogy nagyon közel állnak a gyermek megtalálásához, miközben erről szó sem volt, majd egy amerikai magánnyomozói irodáról kiderült, hogy az egyik ügynök egy csaló és soha nem oldott még meg egyetlen ügyet sem.

Az eset azóta is megoldatlan, de a legvalószínűbbnek azt tartják, hogy Maddie szervezett bűnözés áldozata lett, vagy egy szexuális ragadozó vitte magával.

Kommentek:

Top 0