• Pénz
Faktor

Ezt a rekordot döntötte meg a Magyar Posta

Soha ennyi csomagot még nem szállított ki a Magyar Posta, rekordot döntöttek tavaly.

Minden eddigi rekordját megdöntötte a Magyar Posta: a tavalyi évben 15,7 millió csomagot szállítottak ki. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy egyre több webáruházzal kötnek szerződést, 2014-hez képest ebben már 30 százalékos javulást tudnak felmutatni.

Négyféle csomagátvételi lehetőséget kínálnak: így a szokásos házhoz szállításon és a postai átvételen kívül felvehetjük a nekünk küldött csomagot a MOL PostaPontokon, sőt, csomagautomatáknál is, 2015 novembere óta pedig már a Coop PostaPontokon is.

Mi az a csomagautomata?A Magyar Posta 2014 óta ad lehetőséget arra, hogy csomagautomatákban vehessük át a rendelt csomagot. Ez a forma leginkább azok között népszerű, akik webáruházakból vásárolnak és csak kisebb csomagokat kérnek ide. Ilyen automaták vannak a bevásárlóközpontokban és a hipermarketekben is, így az ember nincs a posta nyitva tartásához kötve. Kártyával is lehet már itt fizetni, így ha valaki utánvéttel rendelte meg a csomagját, az is át tudja venni. De az automatáknál nem csak átvenni lehet, hanem feladni is.

A Magyar Posta járművei 2015-ben több mint 80 millió kilométert tettek meg, ami annyi, mintha 2 ezerszer megkerülték volna a Földet. Tavaly emiatt cserékre 700 millió forintot költöttek.

Top 0