• Tech
Faktor

Ezért lett mostanában idegesítően lassú a számítógépe

A védelem elméletileg mindenkinek automatikusan bekapcsol.

A biztonsági szakértők két nagyon súlyos, mikroprocesszorokkal kapcsolatos sebezhetőséget fedeztek fel, amikből legalább egyik érinti az Intel, az ARM és az AMD processzorgyártók bizonyos chipjeit, azaz az összes számítógépet, laptopot, sőt sok okostelefont is. A szakértők és a gyártók a hibák felfedezése óta igyekeztek orvosolni ezeket a problémákat, de ez nem mindig járt sikerrel.

A felhasználók védelme érdekében már a Google fejlesztői is bevetették a tudásukat, és a 67-es verziószámú Chrome böngészőbe már beletettek egy olyan Site Isolation névre keresztelt megoldást, ami folyamatokra bontva tölti be a weboldalakat, így biztosítva védelmet a processzorok hibájából adódó adatszivárgás ellen – írja a 24.hu. Ettől viszont a Chrome-ot használva lassúvá válhatnak a számítógépek (főleg a régebbi modellek), mivel a böngésző futtatása ennek köszönhetően minden korábbinál több memóriát igényel.

A Google saját számításai szerint a Site Isolation akár 10-13 százalékkal növelheti a Chrome memóriaigényét, ami egy 4 GB RAM-mal felszerelt gép esetében már érzékelhető lassulást eredményez, ennél is kevesebb memória esetén pedig tovább romlik a helyzet. A védelem elméletileg mindenkinek automatikusan bekapcsol, amennyiben 67-es verziószámú Google Chrome-ot használ, ugyanakkor az extra funkció kedvünk szerint ki- és bekapcsolható.

Kommentek:

Top 0