• Külföld
CsR

Ezért került rácsok mögé egy galamb Indiában, 3 fegyveres őrzi

Őrizetbe vettek egy galambot Indiában, mert állítólag Narendra Modi kormányfőnek címzett fenyegető levelet találtak nála - jelentette hétfőn a The Wall Street Journal amerikai napilap.

A galambot az északi Pandzsáb államban fogta el egy határőr még vasárnap. A madárnál urdu nyelvű üzenetet találtak, amelyet állítólag az indiai miniszterelnöknek címeztek.

A levélben az áll, hogy "Minden egyes gyerek kész felvenni a harcot Indiával", és a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) nevű pakisztáni szélsőséges muzulmán szervezet aláírásával van ellátva - közölték a hatóságok.

Az indiai televízióban be is mutatták a galambot, ahogy egy kalitkában őrzi három egyenruhás.

A The Wall Street Journal megjegyezte, hogy egy másik galambot is elfogtak Indiában mintegy 50 kilométerre a legutóbbi őrizetbe vétel helyszínétől. A madár faroktollait urdu nyelven írt szavak ékesítették. A szöveg megfejtéséhez egy muzulmán imámot hívtak segítségül, s mint kiderült, a madár tollaira a hét napjait írták rá - közölte a rendőrség.

Az India és Pakisztán közötti folyamatosan meglévő feszültség ugrásszerűen megnőtt azóta, hogy ismeretlen fegyveresek szeptember 18-án rajtaütöttek Kasmírban egy indiai katonai helyőrségen, és megöltek 17 embert.

Kommentek:

Top 0