• Krimi
Faktor

Ezért kellett másfél órát várnia a mentőre, miután szívinfarktust és agyvérzést kapott

Az asszony az M0-ás autópályán lett rosszul. Hiába telefonált, hogy baj van, nem érkezett segítség.

A 37 éves nő a hétéves lányát vitte haza, amikor az autópályán rosszul lett. A kocsival még sikerült a leállósávba parkolnia, sőt még annyi lelki ereje is volt, hogy a mentőket, és a családját is értesítette a bajról. Nem sokkal később viszont - segítség hiányában - eszméletét vesztette.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Mire a családtagok a helyszínre értek, az asszony már nagyon rosszul volt, csak néha, rövid időre tért magához: fájt a mellkasa, arca, keze zsibbadt - írja a nol.hu. A nő valamivel hat óra előtt hívta először a mentőket,  majd a rokonok sürgetésére 18 óra 55 perckor a mentőirányítás azzal nyugtatta őket, hogy mindjárt odaér a kocsi. Az autó viszont nem jött. A harmadik hívásnál, 19 óra 5 perckor a diszpécser azt mondta: most indította el a rohammentőt. A család időközben a diszpécsernek azt mondta, hogy inkább ők viszik kórházba az ájult asszony, de a menőirányító erről a hosszú várakozási idő ellenére is lebeszélte őket.

A Faktor a mentőknél érdeklődött az esetről.  Szóvivőjük, Győrfi Pál azt mondta, hogy az elsőként a nőhöz küldött mentőnek útvonalat kellett módosítania, mert  egy másik címre, egy nem lélegző csecsemő újraélesztéséhez kellett sietnie. Ezután egy másik mentőegységet riasztottak az autópályán lévő beteghez, akik így hosszabb idő alatt érkeztek a helyszínre. Lapunk arra a kérdésre, hogy miért nem küldtek mentőhelikoptert a beteghez, hogy ne kelljen ennyit várakoznia, nem kapott választ.

A beteg nőnek másfél órával később, a kórházban se volt szerencséje. Ott ugyanis nem működött a CT, ami az infúziós vérrögoldó kezeléshez szükséges. Mire viszont máshová vihették volna a beteget, addigra kicsúsztak abból a háromórás időintervallumból, amelyen belül, ha megtörténik a gyógyszeres vérrögoldás, akkor nagyobb valószínűséggel gyógyul egy elzáródásos agyvérzés. A hagyományos kezelés mellett ugyanis maradhat vissza szövetkárosodás. A betegről jelenleg csak annyit tudni, hogy most kórházban van és gyógyul.

Kommentek:

Top 0