• Élet
Faktor

Ezentúl nem használhatnak piros tollat a tanárok

Ezentúl rózsaszín tollal kell kijavítani a diákok hibáját a tanároknak Angliában, mert az "nem olyan agresszív, mint a piros". Ezen felül pedig minden egyes dolgozatra külön véleményeket kell írni.

Egy angol tanári konferencián arra a megállapításra jutottak, hogy ezentúl nem használhatják a piros tollat a dolgozatok javításánál, mert az „túl agresszív szín”. Helyette rózsaszínt kell, mert lágyabb.

Az ötlet nem aratott osztatlan sikert, a tanárok többsége szerint

nevetséges, hogy azt képzelik, a rózsaszín miatt kevésbé fogják azt érezni a diákok, hogy kudarcot vallottak.

A szakértők azonban ennél még nem álltak meg, most egy hat színből álló jelzőrendszert akarnak kidolgozni, amellyel a tanár érzékeltethetné a diákokkal, hogy nagyon rosszak, nem annyira rosszak, vagy éppen fantasztikusak. Abban már megegyeztek, hogy zöldet kell használni, ha bátorítani akarják a gyerekeket.

Egy általános iskolai tanár, Michael Parsons azt mondta a Daily Mailnek, hogy a zöld a növekedés színe, a rózsaszín pedig a haladásé, de ezt egyetlen gyerek se fogja megjegyezni. Egy másik tanár elmondta, az iskola vezetősége arra kényszeríti a tanárokat, hogy minden egyes dolgozat végére rajzoljon egy rózsaszín négyzetet, amelybe zölddel pozitív megjegyzéseket kell írni, rózsaszínnel pedig javaslatokat arra, hogyan tudna még tovább fejlődni a tanuló. Egy új felmérés szerint a tanárok az ilyen jelölési rendszer miatt plusz tíz órát töltenek a dolgozatok javításával hetente.

Top 0