• Élet
Faktor

Ezekre a jelekre kell figyelni, ha tudni akarja, bajban van-e a kapcsolata

A párkapcsolati tanácsadó szerint sokat árthat a kapcsolatnak a bizalmatlanság és azt mondta, minden apró kételyt érdemes megbeszélni.

Egy felmérés szerint az emberek 15 százaléka bánja meg, hogy benne maradt nem működő kapcsolatában. Egy párkapcsolati tanácsadó, Ammanda Major elmondta azokat a jeleket, amelyek megmutatják, baj van-e a kapcsolattal.

Először is megváltozik a kommunikáció. Egyes párok szükségét érzik, hogy folyamatosan biztosítsák egymást szóban a rajongásukról, míg más párok ezt nem tartják annyira fontosnak, ám annyi biztos, hogy ha a szokásostól eltérő lesz a kommunikáció, az gondot jelenthet – mondta a tanácsadó. Hozzátette, árulkodó jel, ha a beszélgetést az egyik fél hamar be karja fejezni, vagy ha már a mindennapos kérdésekről is kényelmetlen lesz beszélni. „Lehet, hogy eddig minden szégyenkezés nélkül tudtak a szexről vagy a pénzről beszélni, de egyszer csak feszültek lesznek, kényelmetlenné válik a téma, és mindketten elkezdik érezni, hogy valami nincs rendben, de nem tudják még pontosan meghatározni, hogy mi. Ezért van az, hogy a legtöbben a másik félre várnak, hogy megtegye az első lépést” – mondta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A másik jel a bizalmi kérdések. A kapcsolatok megromlásának leggyakoribb oka a bizalom elvesztése vagy megrendülése, sokan ugyanis kételkednek párjuk hűségében. Bár több oka lehet annak, hogy az egyik fél nem akar ágyba bújni a párjával, esetleg megszaporodnak a munkamegbeszélések és a túlórák, a leggyakrabban mégis mindenki a megcsalásra gondol ilyen esetben. A szakértő azt tanácsolja, ilyenkor mindenki lépjen egyet hátra. „Szóval egy csomó üzenetet talált a párja telefonjában, amely nem öntől származott? De ha megcsalta volna, akkor megtartotta volna az üzeneteket, amikor tudja, hogy azzal bármikor lebukhatna? A kutakodás és a gyanús jelek keresése csak még nagyobb feszültséget gerjeszt és a probléma – ami lehetett kezdetben bármilyen csekély – hatalmas méretűre dagadhat. A bizalmatlanságot mindkét fél megsínyli és gyakran már nincs visszaút egy ilyen helyzetből” – mondta Ammanda Major.

    A szakértő véleménye szerint a kulcs mindenképpen az, hogy akármennyire is kínosnak érzünk egy kérdést, meg kell beszélni azt a párunkkal. Azt viszont senkinek sem tanácsolta, hogy a szőnyeg alá söpörje a dolgot. Ha egy minimális kétely is felmerül, hogy valami nem megfelelően működik, érdemes azonnal megbeszélni, különben később egy nagyobb problémahalmaz szakadhat a nyakunkba, amiből már nem biztos, hogy ki tudunk mászni - írta a The Sun.

    Top 16