• Pénz
MZ/X

Ezekkel a sorsjegyekkel nyernek a legtöbben

A Szerencsejáték Zrt. elárulta, hogy milyen sorsjegyek esetében volt az elmúlt időszak legtöbb nyereménykifizetése.

2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 89%-kal emelkedett és összesen 757 millió darabot adtak el belőlük - közölte a Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrummal.

A cég azt is elárulta, hogy a legtöbb nyereménykifizetés a legnépszerűbb sorsjegyeik esetében történt, amik a

  • Buksza (1000 Ft), 
  • Szuper Black Jack (500 Ft), 
  • Black Jack (200 Ft), 
  • Szuper Bankó (500 Ft), 
  • Fáraók Kincse (300 Ft).

A Pénzcentrum azt is megnézte, hogy ezek közül melyiknek mekkora a nyerési esélye, illetve, hogy mekkora a potenciálisan megnyerhető legnagyobb nyeremény összege. Az adatok alapján a legnagyobb nyerési esélye a Fáraók Kincsének van, 1:3,05-ös aránnyal, míg a legkisebb a Szuperbankónak 1:3,66-al. A főnyereményeket tekintve a Buksza áll az élen 50 millió forinttal, míg a legutolsó a Fáraók Kincse 5 millióval. Igaz, míg előbbiért 1 000, addig az utóbbiért csupán 300 forintot kell kifizetnie egy játékosnak.

Mindebből tehát az következik, hogy a nyerési esélyek - a legnépszerűbb kaparós sorsjegyek esetében - 1:3,05 és 1:3,66 között vannak, ami azt jelenti, hogy ezek közül átlagosan minden harmadik-negyedik darab nyer.

Az érdekesség kedvéért megnéztük azt, hogy melyik kaparós sorsjeggyel lehet jelenleg Magyarországon a legnagyobbat szakítani. A Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldala szerint a Kaszinó nevű játék lett a befutó, ennek a főnyereménye ugyanis 75 millió forint, míg a nyerési esélye 1:3,01-hez. Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy ezért a sorsjegyért 2 000 forintot kell kiperkálnia a szerencsevadászoknak.

Kommentek:

Top 0