• Politika
Faktor

Ezeken a helyeken tartanak ma választást Magyarországon

Hat helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Aszalón, Bodrogkisfaludon, Kisherenden és Nyírcsaholyban polgármestert, illetve önkormányzati képviselőket választanak, Dunavarsányban és Szalaszenden pedig települési nemzetiségi képviselőket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Aszalón azért kellett választást kiírni, mert Mészáros Zoltán polgármester tavaly októberben meghalt. A választói névjegyzékben szereplő több mint ezernégyszáz aszalói ember négy független jelölt közül választhatja meg az új polgármestert.

Bodrogkisfalud lakói pedig polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, mivel a testület októberben feloszlatta magát. Egy pártjelöltre (Magyar Munkáspárt, MM) és három független jelöltre szavazhatnak a polgármester-választáson, a négy képviselő-testületi helyért pedig tizennégy független jelölt indul.

A Baranya megyei Kisherenden szintén polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, a testület ugyanis októberben ott is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget egy független és egy MM-jelölt szeretné elnyerni, a négy képviselő-testületi helyért pedig öten indulnak. A község választói névjegyzékében 185-en szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban időközi polgármester-választást tartanak, mert tavaly októberben meghalt a falut vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP). A választásra jogosult több mint 1800 helybéli egy MM-s, egy Fidesz-KDNP-s és három független jelöltre szavazhat.

A Pest megyei Dunavarsányban lemondás miatt két, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden a testület önfeloszlatása miatt három roma települési önkormányzati képviselőt választanak ma.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet - írta az MTI.

Top 0