• Külföld
MZ/X

Ezek Európa legszebb karácsonyi vásárai

Akinek van kedve, ideje és lehetősége, annak megéri néhány órát utazni egy kis karácsonyi csodáért.

A CNN összegyűjtötte az öreg kontinens legjobb karácsonyi vásárait, amik közül a legtöbb autóval is megközelíthető.

Strasbourg, Franciaország

Európa legjobb, és legrégebbi vására a strasbourgi, 1570 óta tartanak itt piacot a karácsonyi időszakban. Napjainkban 10 helyen, több mint 300 stand várja az érdeklődőket, remek ünnepi hangulatot kölcsönözve egész Strasbourgnak-szemlézi a listát a penzcentrum.hu.

Órákig el lehet bolyongani a kis utcákban, de a Kleber téren álló hatalmas karácsonyfát sem érdemes kihagyni! Minden évben egy "speciális vendég falut" is felhúznak, tavaly például itt izlandi különlegességeket lehetett vásárolni.

Bécs, Ausztria

Az osztrák fővárosban is több száz éves hagyománya van a karácsonyi vásároknak, az elsőt 1298-ban tartották. Bécsben több mint 150 standon árulnak mindenféle karácsonyi dísztárgyat, vagy éppen osztrák ételkülönlegességeket. A piactéren egy hatalmas jégpályát is felállítanak, valamint rendszerint egy klasszikus Betlehem is díszíti a teret.

Prága, Csehország

A város két fő karácsonyi piaca, az Óváros téri és a Vencel téri mindössze öt percnyi sétára vannak egymástól, így egy nap alatt könnyen bejárhatóak - a hatalmas karácsonyfa előbbin áll. A szokásos faházakból a többi között klasszikus cseh ételeket és italokat is lehet vásárolni. A piac különlegessége, hogy még karácsony napjain is nyitva van!

Firenze, Olaszország

A Franciscan Basilica igen imponáló környezetet kölcsönöz a város karácsonyi vásárának, ahol nagyjából 50 standon árulnak mindent, ami az ünnephez kell. A mézeskalácsot és a rétest bűn lenne kihagyni!

Krakkó, Lengyelország

Ha fehér karácsonyról álmodsz, Krakkóban a helyed ugyanis itt gyakorta havazik a karácsonyi időszakban! A városi karácsonyi piacot a főtéren szokták felállítani. Kézzel festett díszek, fűszeres dió, különféle édességek - mi kellhet még? Ráadásul a vásárban olcsók a csecsebecsék - a nyugati árakhoz képest.

Birmingham, Anglia

A szigetország második legnagyobb városa büszkélkedhet a legnagyobb autentikus német karácsonyi vásárral Németországon és Ausztrián kívül. Több mint 120 stand várja a látogatókat, van itt minden az ékszerektől kezdve a kézzel készített játékokig. A látogatók találkozhatnak a Chris Moose nevű éneklő jávorszarvassal is. A Centenary Square-en is van egy kisebb vásár, itt helyi söröket és kolbászokat is árulnak.

Koppenhága, Dánia

Bár a Tivoliban egész évben működik piac, a hely igazán a karácsonyi időszakban éled fel! A karácsonyi fények, és az élőzene igen kellemessé teszik a koppenhágai vásárt, december 13-án pedig minden évben megtartják a Lucia felvonulást, ilyenkor 100 lány jártja körbe a teret gyertyákkal. A Tivoli Kertben pedig december 25-én, 26-én és 31-én is tűzijátékot tartanak.

Berlin, Németország

Berlin a karácsonyi piacoknak köszönhetően rendkívül népszerű az ünnepi időszakban. A város arra törekszik, hogy a 2016-os terrortámadás után ismét biztonsággal kinyithassanak a vásárok. Rengeteg csodás helyen élvezheted a kolbászodat és a forralt borodat, de ha a karácsonyi időszakban csak egyetlen vásárt van időd megnézni, akkor a legnagyobb, a Gendarmenmarkt legyen az!

Brüsszel, Belgium

A brüsszeli Winter Wonder már-már egy valóságos fesztivál! Több mint 200 bódéból árulnak gofrit, belga sört, forró csokoládét és forralt bort, emellett jégkorcsolyázni is lehet, és óriáskerék is van! Még angol nyelvű idegenvezetést is tudsz kérni, ha nem tudod, hol kezdj neki!

Barcelona, Spanyolország

A Fira de Santa Llúcia régi hagyomány a városban, egészen 1786-ig nyúlik vissza. Egynapos rendezvényként kezdődött december 13-án, Santa Llúcia ünnepe alkalmából, de azóta egy háromhetes karácsonyi vásárra fejlődött. A katedrális előtti téren több mint 300 standon kínálnak mindenfélét a hangszerektől kezdve a kézzel készült játékokig.

Zágráb, Horvátország

A zágrábi vásár egymás után kétszer is a legjobb téli úticél lett a European Best Destinations nevű portál szerint. A Jelacic tér környékén jégpálya, jégszobrok, bárok, utcai éttermek várják a látogatókat. A városban karácsonyi villamos is jár, amelyen a Télapó várja a gyerekeket.

Kommentek:

Top 0