• Belföld
Faktor

Ezek a legnagyobb karácsonyi vásárok

Karácsonyi fények, hatalmas fenyőfa, mézeskalács, forralt bor, rengeteg ajándék - tízezrek mennek el miden évben az adventi vásárokra a nagyobb városokban. Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb vásárokat.

Budapest: szőrmék, fények, fajátékokSzámtalan kézműves termék kapható a Szent István bazilikánál és a Vörösmarty téri adventi vásárokon: díszek, kozmetikumok, mázas agyagtermékek, szőrmék, fajátékok. Ha pedig megéhezünk a vásári forgatagban, töki pompos, hurka, kolbász, és kürtőskalács is kapható. De van forralt bor és forró tea is. Igaz, a megszokottnál valamivel magasabb áron. A Vörösmarty téren koncertekkel is szórakoztatják a térre látogatókat, akik között rengeteg a külföldi. A Vörösmarty téri vásár január 6-ig tart nyitva.

Vörösmarty tér, Budapest.

Vörösmarty tér, Budapest.

Győr: még rénszarvasszán is vanDecember 23-ig lesz nyitva a vásár a Széchényi téren. A Téli Fesztivál és vásáron gyerekeknek és felnőtteknek is vannak programok. Fellép Rutkai Bori és zenekara, de lesz Swing karácsony is. A legkisebbeknek még rénszarvasszán is van a téren, esténként pedig az ünnepi fényjátékot lehet megnézni.

Szeged: fűtött bábszínház a téren A szegedi Advent idén hat helyszínen, a város hat terén található. A kézműves vásár mellett hagyományos helyi ételekkel, forralt borral és rengeteg programmal várják az ide látogatókat. Az események fő helyszíne a Dóm tér, Közép-Európa egyik legnagyobb tere. A tér közepén a szalmából épült, fűtött Bálaszínházban egymást követik a programok. A körülötte felállított faházikókban pedig az ország minden részéből érkezett kézművesek kínálják áruikat. A Dóm tér előtt a gyertyákat ismert emberek gyújtják meg vasárnaponként. A vásár december 23-ig tart nyitva.

Kecskemét: jégpálya és szeretetkuckóKecskemét főterén jégpályával és kirakodóvásárral várják a látogatókat. Emellett idén is van Szeretetkuckó, ahol a szegényeknek gyűjtenek adományokat. A programok között könnyűzenei koncertek és gyerekkoncertek is vannak. A Téli Vásár január 1-ig tart, szilveszterkor tűzijáték is lesz.

Sopron: gyerekpuncsot lehet kóstolniA város főterének fő látványossága a hatalmas fenyőfa. Teakülönlegességeket, forralt bort, puncsot és gyerekpuncsot is lehet kóstolni. Természetesen rengeteg a kézműves termék, az apró ajándék, amit be lehet szerezni a vásárban. A színpadon pedig Sopron szinte mindegyik óvodája és iskolája bemutatja ünnepi műsorát, illetve népzenei és könnyűzenei koncertek is lesznek. De adventi dalokat is lehet tanulni. Az adventi koszorúnál minden vasárnap közös gyertyagyújtásra várják a szervezők a látogatókat december 23-ig.

Top 0