• Belföld
Faktor

Ez már túl drága? Kevésbé népszerűek a belvárosi lakások Budapesten

Továbbra is a XIII. a legfelkapottabb kerület.

Budapest egészében 7 százalékkal csökkent tavaly a lakástranzakciók száma, ami azt jelenti, hogy nagyjából 35 ezer lakás cserélhetett gazdát. Mindössze öt kerületben (XX., XXIII., XIX., XVI., XVIII.) bővült a forgalom 2 és 8 százalék közötti mértékben és ezek mindegyike a főváros olcsóbb, Pest déli, illetve keleti peremi városrészei - írja a portfolio.hu. A legnagyobb csökkenést az V. kerület szenvedte el - derül ki a NAV forgalmi adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérképből.

Növekedést leginkább a csekélyebb forgalmú kerületekben látni, így a XXIII. kerület tranzakciószáma például az elmúlt két év látványos növekménye után is csak mintegy 300-as darabszámú.

10 százalékot meghaladó csökkenéssel a rangsor másik végén egyaránt megtalálhatók már második éve látványosan visszaeső, magas presztízsű budai (I. és XII.) és a legtöbb befektetési célú vásárlásnak helyet adó pesti belvárosi kerületek (V. és VII.), valamint a IV., XXI., XV. és XVII. kerület képében városperemi részek is. A legdrágább V. kerület forgalma negyedével esett vissza tavaly, úgy, hogy már 2016-ban is 10 százalék feletti volt a csökkenés.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A legnépszerűbb kerület továbbra is a XIII., ahol több, mint 3 ezer lakást adtak el tavaly.

    Kommentek:

    Top 16