• Külföld
Faktor

"Ez már nem a ti városotok" - ordibálták a migránsok a rendőröknek, utcai harcok törtek ki Madridban

Törtek-zúztak Madridban a jórészt Szenegálból érkezett bevándorlók egy társuk halála miatt. Megdöbbentő képek és videó az utcai harcokról.

Amíg mi békésen és méltósággal ünnepeltük március 15-ét, Madrid Lavapies negyedében elszabadult a pokol. Az erőszakos összecsapásokat az váltotta ki, hogy miután egy afrikai származású illegális utcai kereskedőt megpróbáltak elfogni a rendőrök, ő az üldözés során életét vesztette.Válaszként a mobilon riasztott több mint kétszáz afrikai migráns rendőrellenes tüntetésbe kezdett.

A demonstráció során az afrikai migránsok azt kiabálták, hogy

EZT IS AJÁNLJUK:
  “gyilkos rendőrök”, sőt azt üvöltözték, hogy “ez már nem a ti városotok, távozzatok Madridból!”... Ezzel együtt megrongálták a buszmegállókat, kukákat gyújtottak fel és több rendőrautót is meggyújtottak.

  A rendőrök gumilövedékkel oszlatták a migráns tömeget, de az összecsapás során több tucatnyi hatósági személy és négy civil is megsérült.

  A Lavapies negyed egyébként éppen egy olyan terület, ahol a  legnagyobb arányban élnek migránsok.Az elhunyt szenegáli migráns mintegy 12 éve érkezett Spanyolországba és azóta illegális utcai kereskedelemből élt. Hogy miért tűrték ezt eddig is, talány. A rendőri jelentés szerint menekülés közben szívelégtelenség okozta a halálát, tehát a rendőrök még utol sem érték, amikor meghalt.

  Az El Pais számtalan képet közzétett az eseményről, alább pedig ugyanerről egy videót is megnézhetnek.

  Kommentek:

  Top 16