• Tech

Ez az egyik legfontosabb, amikor okostelefont vesznek a magyarok

A magyarok 88 százaléka már okostelefont használ, a 16-24 éves korosztály körében pedig szinte mindenki, 96 százalékuk. A három legfontosabb funkció között ott van például a fotózás - minimum 13 megapixeles kamerával felszerelt telefont szeretnénk. Ez abból a most kiadott kutatásból derül ki, amelyet az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég készített a Huawei számára. A felmérést a 16 és 50 év közötti 200 fős országos mintán végezték el az interneten, idén januárban.

A kutatás szerint a megkérdezettek közel fele tervez újabb készüléket vásárolni az elkövetkező hat hónapban, és 95 százalékuk okostelefont venne. A válaszadók egynegyedének pedig kettő, vagy már több mobiltelefonja is van.

A megkérdezettek válaszai alapján az okostelefonok három leginkább vágyott funkciója között a könnyen használható, tetszetős felhasználói felületet, a hálózati kompatibilitást, és a kamera funkciót van. A felhasználók olyan okostelefont szeretnének, amelyet minimum 13 megapixeles kamerával szerelnek fel a gyártók.

A kutatásból az is kiderült, hogy az okoskiegészítők ismertsége nagyon magas Magyarországon, a megkérdezettek 96 százaléka van tisztában a kifejezés jelentésével. A megkérdezettek fele azt mondta, hogy jelenleg is hord, vagy fog hordani valamilyen okoskiegészítőt. A legnépszerűbb az okosóra, majd ezt követi az okos karkötő a rangsorban. A megkérdezettek a leginkább keresett és használt funkciók között első három helyen az ébresztést / emlékeztetőt, a zenehallgatást és a sporttevékenység figyelését jelölte.

A kutatás szerint a Huawei márkaismertsége 2015 júniusa óta 70-ről 79 százalékra nőtt. A márka a fiatalok körében a legismertebb: a 16 és 24 év közötti megkérdezettek 87 százaléka ismeri. A Huaweihez tartozó Honor márkaismertsége is jelentős növekedést mutatott a vizsgáltidőszakban, 7 százalékról 14 százalékra növekedett. A cég a felmérés eredményeit is megfontolva folyamatosan fejleszti a készülékei kameráit is, februárban például együttműködési megállapodást kötöttek a prémium fényképezőgépeket gyártó Leica Camerával.

Top 0