• Belföld
Faktor

Ez a cég karolja fel a munkanélküli Ubereseket

Egy hirtelen felbukkant, egyre népszerűbb futárszolgálat adhat munkát az Uber-sofőröknek.

Az Uber fuvarmegosztó július 24-én kivonul az országból. A szolgáltatás megszűnése nem csak a gyorsan és kényelmesen utazni vágyókat érinti, hanem azt az 1200 Uber-sofőrt is, aki most munkanélkülivé válik. Ám az ügyben váratlan fordulat történt, amivel egy új lehetőség nyílik. Egy fuvarszervező cég, az EZ Expressz ugyanis várja az állás nélkül maradt sofőrök jelentkezését csapatába. Az ő kritériumaiknak az Uber volt sofőrjei mindenben megfelelnek. A futárszervező cég szolgáltatása egyre népszerűbb, szállítottak már többek között laptopot, MRI-felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Jövőre pedig a nemzetközi terjeszkedést is szeretnék megkezdeni - mondta az MTI-nek Horváth Gábor cégvezető.

Fotó: Europress-Getty Images

Fotó: Europress-Getty Images

A szolgáltatás hiánypótló lehet, ugyanis a PwC napokban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra nőhet 2025-re a megosztáson alapuló szolgáltatások forgalma Európában. A közösségi üzleti modell Magyarországon is terjed, ezért elképzelhető, hogy egy új cég a jövőben az Uber helyébe léphet.

Hosszú út vezetett az Uber magyarországi kivonulásáig. Hónapokig másról sem beszéltek az utcán, minthogy a taxisok a közlekedést is akadályozva tüntetnek a fuvarmegosztó, és annak pongyola szabályozottsága ellen. A jogszabály végül a taxisok oldalára állt, bár a döntéshozók még rágódnak az intézkedések jogosságán.

Kommentek:

Top 0