• Sport
Faktor

Ez a 23 portugál játékos vár a magyarokra az Európa-bajnokságon

Izland és Ausztria után a Magyarországgal szintén egy csoportban szereplő Portugália is keretet hirdetett a labdarúgó Európa-bajnokságra. Cristiano Ronaldo természetesen nem maradhatott ki a csapatból, négy játékosnak viszont sérülés miatt egészen biztosan ki kell hagynia a tornát.

A keretbe egy mindössze 18 éves tehetség, Renato Sanches is bekerült, aki a napokban igazolt a Benficától a Bayern Münchenhez. Sanches idén márciusban játszott először a felnőttválogatottban, de Bernardo Silva és Tiago sérülése miatt megnyílt az út előtte, Fernando Santos szövetségi kapitány pedig be is hívta. Az említett két játékosok kívül Danny és Fábio Coentrao is sérülés miatt kénytelen kihagyni az Európa-bajnokságot.

Az ő hiányukban Raphäel Guerreiro, Eliseu, Adrien Silva, Joao Mário és André Gomes kaphat több szerepet a kontinenstornán. A portugálok három felkészülési meccset játszanak az Európa-bajnokságig, sorrendben Norvégiával, Angliával és Észtországgal. Az Eb-n Izland ellen kezdenek június 14-én, négy nappal később Ausztriával, június 22-én pedig Magyarországgal játszanak.

„Biztos vagyok benne, hogy Cristiano Ronaldo mentálisan és fizikálisan is top formában lesz az Európa-bajnokságon. Most a Bajnokok Ligája döntőjére készül, de tudom, hogy közben arra is koncentrál, hogy a válogatottban is a legjobbját nyújtsa majd. Jól meghatározott stratégiánk van, de egyetlen játékosnak sem biztos a helye. Szeretjük a mobilitást, nem ragaszkodunk egy meghatározott taktikai felálláshoz sem, de elismerem, hogy valószínűleg a 4–4–2-höz állunk a legközelebb. Szerintem megnyerhetjük a versenyt, minőségileg van annyira jó ez a csapat, hogy legyőzze bármelyik más válogatottat, szóval miért ne hinnék a győzelemben?” – tette fel a költői kérdést a portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos.

A portugál labdarúgó-válogatott 23 fős kerete:

Kapusok:

Rui Patrício (Sporting)

Eduardo (Dinamo Zagreb)

Anthony Lopes (Olympique Lyon)

Védők:

Bruno Alves (Fenerbahce)

Cédric Soares (Southampton)

José Fonte  (Southampton)

Eliseu (Benfica)

Pepe (Real Madrid)

Raphäel Guerreiro (Lorient)

Ricardo Carvalho (Monaco)

Vieirinha (Wolfsburg)

Középpályások:

Adrien Silva (Sporting)

Joao Mário (Sporting)

William Carvalho (Sporting)

Renato Sanches (Benfica, nyártól Bayern München)

Danilo Pereira (Porto)

André Gomes (Valencia)

Joao Moutinho (Monaco)

Csatárok:

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Éder (Lille), Nani (Fenerbahce)

Ricardo Quaresma (Besiktas)

Rafa Silva (Braga)  

Eddigi kerethirdetések:

MAGYARORSZÁG (bő keret)

Izland

Ausztria

Belgium

Anglia

Horvátország

Spanyolország

Németország

Top 0