• Krimi
Faktor

Évtizedekig erőszakolta a nőket a pszichopata szektavezér

40 éve alapította a női szektát. Éveken át mosta a tagok agyát, legtöbbjüket meg is erőszakolta. A saját lányát 30 évig tartotta fogva rabszolgaként, ő annyira elkeseredett, hogy a konyhai egerekkel és patkányokkal próbált barátkozni.

Aravindan Balakrishnan Indiában született és Szingapúrban járt iskolába, majd Nagy-Britanniába költözött. 1976-ban hozott létre egy női szektát. Kizárólag nőket toborzott a szektába, akikkel együtt éltek egy házban. A legtöbb nőt megalázta és megerőszakolta. Pénteken volt a férfi tárgyalása, 23 év börtönt kapott.

A 75 éves Aravindan Balakrishnan, mikor elfogták. Fotó: Metropolitan Police

A 75 éves Aravindan Balakrishnan, mikor elfogták. Fotó: Metropolitan Police

A férfi általában egyenként hívta be a nőket a szobájába, mikor meg akarta őket erőszakolni. A nők engedelmeskedtek neki, azt mondták a tárgyaláson, hogy nem is mertek ellenszegülni, mert komolyan elhitték, hogy isteni hatalma van a férfinak – írja a Mirror. Féltek és azt érezték, hogy akármit megtehet velük az erejével, vagy a láthatatlan harci gépezettel, amit Jackie-nek nevezett el a férfi. Ezzel tartotta sakkban a nőket.

EZT IS AJÁNLJUK:
  "Bala elvtárs" szektájának néhány tagjával. Fotó: Metropolitan Police

  "Bala elvtárs" szektájának néhány tagjával. Fotó: Metropolitan Police

  Aravindan Balakrishnan elmondta, hogy többek között a Jackie okozta a Challenger űrsikló katasztrófáját, de ő ölte meg a maláj miniszterelnököt is. A nőknek azt mondta, Jackie bárkit meg tud ölni, akár földrengéseket is előidézhet. Balakrishant egyébként a szektán belül csak Bala elvtársnak, mesternek vagy tanárnak lehetett hívni. A szekta működését egyébként Mao tanításai alapján dolgozta ki. Azt mondta, a Maóhoz hasonló kommunista vezetőket csak ő utána szabad tisztelni, amolyan másodikként – írja az Independent.

  Született egy lánya is a szektán belül, akinek az egyik követője volt az anyja. Soha ne mondták el a lánynak, hogy kik a szülei, azt mondták, lelenc. Rabszolgaként tartották fogva, és folyamatosan bántották. Hol verték, hol csak szóban alázták meg. A lány teljesen belebetegedett ebbe, azt mesélte a bíróságon, hogy magányában és elkeseredésében már a csapokhoz beszélt, és a konyhában megjelenő egerekkel és patkányokkal próbált barátkozni. Soha nem járhatott iskolába, még orvos se látta. A lány 2013-ban 30 évesen tudott megszökni a házból. Megjegyzett egy segélyhívó számot, amit a tévében látott, azt hívta fel, mikor kiszabadult.

  A szektavezető rabszolgaként fogvatartott lánya ideje nagy részét hálószobájában töltötte. Itt volt esélye elkerülni a bántalmazásokat. Fotó: Metropolitan Police

  A szektavezető rabszolgaként fogvatartott lánya ideje nagy részét hálószobájában töltötte. Itt volt esélye elkerülni a bántalmazásokat. Fotó: Metropolitan Police

  A tárgyaláson mindent részletesen elmondott az apja bűntetteiről, amelyet a 75 éves Balakrishnan egyébként rezzenéstelen arccal ült végig. A lány azt mondta, borzalmas volt az élete a házban. Úgy érezte magát, mint egy fogvatartott madár, amelyiknek még a szárnyait is levágták.

  Top 16