• Krimi
Faktor

Évekig erőszakolta saját lányát a magyar apa, végül megölték közös gyereküket

Másnap a lány rosszul lett. Mentőt hívtak hozzá, és a vizsgálat során fény derült a szülésre.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélt el egy házaspárt és lányukat a Miskolci Törvényszék. A három vádlott a lány titokban szült gyermekét ölte meg. A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság: 25 év fegyházbüntetést kapott.

A vádlottak egy háztartásban éltek Boldván - írja az MTI. A férfi tíz éven át kényszerítette vér szerinti lányát arra, hogy feküdjön le vele. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még fiatalkorú lányt az apja többször megverte és megöléssel is fenyegette, amennyiben szólni mer bárkinek a történtekről.

A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek. 2015 év végén az akkor már felnőtt korú lány - az ügy harmadrendű vádlottja - ismét várandós lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége, a másodrendű vádlott - aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, de semmit nem tett ellene - közösen úgy döntöttek, hogy a terhességet eltitkolják.

Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik. Az életképes csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, majd sorsára hagyták. Az újszülött négy óra múlva meghalt. Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, és a vizsgálat során fény derült az előző éjszakai szülésre. A holttestet nyomozók találták meg.

A Miskolci Törvényszék a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra - aki egyben bűncselekmény áldozata is volt - 2 év szabadságvesztést szabott ki a bíróság, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kommentek:

Top 0