• Külföld
Faktor

Évekig erőszakolta nevelőapja a fiatal lányt, mégis az áldozat kerülhet börtönbe

A lány teherbe is esett.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Húsz év börtönt kaphat a salvadori Imelda Cortez, amiért a vádak szerint megpróbálta elvetetni a magzatát. A húszéves nőt saját nevelőapja ejtette teherbe, úgy, hogy megerőszakolta a lányt.

A közép-amerikai Salvadorban nagyon szigorúak az abortusztörvények: a nő 2017 áprilisa óta van őrizetben, miután az orvosa feljelentette, mert szerinte a nő művi vetélést akart okozni magának. A nő azt mondta, nem is tudott arról, hogy terhes - írja a theguardian.com. Kiderült, hogy Imelda Cortezt 12 éves kora óta erőszakolta 70 éves nevelőapja.

Amíg Cortez kórházban volt, meglátogatta a nevelőapja, és megfenyegette, hogy megöli őt, az anyját és a testvéreit is, ha ellene vall. Ezt meghallotta egy ápolónő, és értesítette a rendőrséget. Először azonban a Cortez elleni abortuszvádakat vizsgálja az ügyészség, a nevelőapa elleni ügy csak ezután következik.

Cortez tárgyalása hétfőn kezdődött. 18 hónapos őrizetben tartása alatt nem kapott semmilyen orvosi segítséget, pedig megállapították, hogy a nő mentálisan és érzelmileg is traumákat szenvedett az erőszak miatt.

Kommentek:

Top 0