• Külföld
Faktor

Életveszélyes szert tett a a bolti bébiételbe, egész Európában folytatni akarta

A férfi pénzt követelt és csak akkor akart leállni a mérgezéssel, amikor megkapja.

Illusztráció.

Illusztráció.

Elfogták a német rendőrök a németországi mérgezős zsarolás gyanúsítottját - jelentette szombaton a dpa német hírügynökség. Az elkövető több millió eurót követelt áruházláncoktól, azzal fenyegetőzve, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget.

A dpa rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a férfit a Tübingen közelében fekvő Ofterdingenben vették őrizetbe lakossági bejelentés alapján. A jelentés szerint az ügyészség még szombaton kéri az 55 éves német gyanúsított előzetes letartóztatását. A dpa szerint a férfi egyelőre nem tett vallomást, és még zajlik a DNS-ének azonosítása.

Az ügyben a rendőrség szeptember közepe óta nyomoz, akkor valaki levelet írt a hatóságnak, a fogyasztóvédelemnek és több németországi áruházláncnak, hogy több mint 10 millió eurót követel, máskülönben mérgezett élelmiszert fog elhelyezni különböző áruházakban.

Hogy megmutassa, nem viccel, a férfi figyelmeztette a hatóságokat, hogy öt üveg mérgezett bébiétel már egy friedrichshafeni áruház polcain van. A rendőrök közzétették a héten a bolt biztonsági kamerájának felvételét, amelyen az látható, ahogy az akkor még nem azonosított gyanúsított üvegeket helyez el egy friedrichshafeni áruházban a bébiételek között. Az öt üveg nem sokkal később meglett, és kiderült: fagyálló folyadéknak használt etilénglikollal megmérgezett bébiétel volt bennük.

A rendőrség délután sajtótájékoztatón ismerteti a részleteket. Markus Sauter rendőrségi szóvivő egyelőre arra hívta fel a figyelmet, hogy a fogyasztók továbbra is alaposan nézzék meg, hogy érintetlen-e a termékek csomagolása, mielőtt bármit megvesznek - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0